Odling, djur och miljö

Vad gör vi på gården?

På gården odlas i huvudsak amerikanska blåbär samt lite vinbär och krusbär under bar himmel på friland. Ytan är cirka 0,5 hektar. Vi har också gårdsbutik där vi säljer våra egna bär och grannodlares primörer.

Vi brinner för att marknadsföra det lokala för våra kunder.


Hata är ett starkt ord, men vi hatar plast och vi försöker driva odlingen så långt det går utan. Plast är ett av vår tids stora miljöbekymmer. Endast naturligt täckmaterial används.


Våra kompostbäddar består av en hemmablandning av torv och brunnen gödsel från våra djur.


Vi använder inga kemiska bekämpningsmedel utan endast nyttodjur och nyttosvamp i vårt växtskydd. Inte helt lätt alltid men det går.

Vi har bikupor från Björn Berndtsson i Förslöv för att pollinera våra blåbär och har sått in bland annat klöver, kärringtand, humle- och blålusern i både vall samt i gräsgångarna mellan blåbärsbäddarna för att förse pollinerarna med mat. 


Vi packar våra bär i en nya askar om en halv och en liter från företaget Earth Cycle, som också är komposterbara


Vi har Gotlandsfår och hästar som betar våra hagar. Hästarna är av rasen Nordsvensk brukshäst. Hela fastigheten ingår faktiskt i Grevie åsars naturreservat och djuren är våra skötare av backarna. Vi säljer både köttlådor och lammskinn från våra gotlandsfår.


Vi har också små Åsbohöns som förser oss med frukostägg :)


Vår säsong är främst från midsommarveckan tom slutet av augusti. Då brukar bären ta slut och då stänger vi gårdsbutiken. Hör gärna av er om ni undrar över något.